Het festivalseizoen is op dit moment in volle gang. Bands en DJ’s reizen van festival naar festival en spelen over de hele wereld. Niet het moment om aan het doorgeven van setlisten te denken. Toch is het belangrijk dat setlisten worden bewaard, zodat deze achteraf aan Buma/Stemra kunnen worden doorgegeven.

Wanneer bands/DJ’s optreden op een festival in Nederland, dan draagt het festival een deel van de kaartverkoop af aan Buma/Stemra. Buma/Stemra zorgt er op haar beurt voor dat deze gelden terechtkomen bij haar aangesloten schrijvers en componisten. Wanneer bands/DJ’s zelf (deels) teksten en muziek schrijven, hebben zij dus recht op (een deel van) deze gelden.

Buma/Stemra probeert zelf zoveel mogelijk setlisten van de grote festivals in bezit te krijgen, dat lukt echter lang niet altijd. Het is dus belangrijk dat bands’/DJ’s ook zélf hun optredens en setlisten bij Buma/Stemra doorgeven, zodat zij ook bovenstaande live gelden krijgen uitgekeerd. Om het leven wat makkelijker te maken heeft Buma/Stemra een online app ontwikkelt om deze opgaven te kunnen doen: klik hier.

Nadat de optredens en setlisten zijn doorgegeven volgt in september/oktober van het volgende jaar doorgaans uitbetaling van het geld. Het is echter van belang om de Buma/Stemra afrekeningen op dit punt goed te controleren, alleen zo kan worden gewaarborgd dat alle gelden waar recht op is ook daadwerkelijk zijn ontvangen.

Voor meer informatie neem een kijkje op onze website www.right4music.nl of neem contact op via info@right4music.nl.